søndag 9. oktober 2011

Sprø kjeks med mørk sjokolade og hasselnøtter

Det er lite som slår varme, nybakte kjeks på en kald høstkveld. Serveres med med et iskaldt glass med melk! 

  • 1 dl havregryn, ristet
  • 125 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel 
  • 1/2 ts bakepulver
  • 30 g mørk sjokolade, grovhakket
  • 20 g hasselnøtter, grovhakket
Rist havregrynene i en tørr stekepanne til de får litt farge. Hell de over på en tallerken slik at de får avkjøle seg. Rør sukker og smør hvitt, bruk en mixmaster, bland inn havregryn, hvetemel og bakepulver. Tilsett sjokoladen og hasselnøttene forsiktig til de er godt innarbeidet i deigen. 

Rull deigen til en pølse og del den opp i ca 20 små enheter. Trill kuler og legg de på et stekebrett. 


Bruk en gaffel for å presse dem litt ned. 



Stekes i ca 10 minutter, midt i ovnen på 200 grader. 
ps. De får ikke kjeks-konsistens før de er avkjølt! 


Klar til servering! 

Ingen kommentarer: