søndag 13. november 2011

Pizza med biff og bacon




Pizzabunn
  • 25 gram gjær
  • 1,5 dl lunket vann
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 4 dl speltmel (eller annet grovt mel)

Pizzafyll
  • Tomatpuré
  • Et fedd hvitløk, finhakket
  • En halv løk, finhakket
  • Salt, pepper
  • Oregano
  • Biff, i strimler
  • Bacon
  • 2 tomater, skjært i skiver
  • En god ost til topping (jeg brukte raspet mozzarella)

Lag deigen og sett den til heving i minst 30 minutter. Mens den hever kan du begynne med pizzatoppingen. OG - sett ovnen på 200 grader! Sausen lager jeg slik; surr hvitløk og løk i litt rapsolje i en kasserolle. Når løken er gyllen har du oppi tomatpurén og blander godt. Spe med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt, pepper og oregano. La sausen putre litt på svak varme mens du forbereder resten. I utgangspunktet så er det ikke nødvendig å steke biffen og baconet før pizzaen går i ovnen, men bare for sikkerhetsskyld - så steker jeg det kjapt i en stekepanne før jeg har pizzaen i ovnen. Skjær opp tomat og løk så du har alt klart !


Når pizzadeigen er ferdighevet er den klar til utkjevling. Smør på pizzasausen og legg på de øvrige ingrediensene. Strø på med litt deilig mozzarella på toppen og pizzaen er klar til å stekes. Stek pizzaen midt i ovnen i ca 15 minutter. 




Server gjerne med en god salat ved siden av! 

Ingen kommentarer: